2017: Dívčí válka

Po více než 45 letech se do Dambořic vrací dospělé ochotnické divadlo. První představení, autorská hra Dívčí válka (Jarmila Luskačová), byla sehrána již v roce 2010 dětským souborem. Zkoušek bylo sporadicky, ale bavili se všichni. Herci i diváci. Svérázné a ojedinělé ztvárnění dospělých jí však dalo nový rozměr a hra sklidila velký úspěch.

Obsazení

Čujan Radek, Dvorská Jarmila, Haman František, Hanák Milan, Kafka Tomáš, Karásková Denisa, Karásková Eva, Králová Eva, Kratochvílová Šárka, Kroupa Jaromír, Kroupová Kateřina, Lankašová Eliška, Luskač Petr, Luskačová Kristina, Matula Vlastimil, Matulová Iva, Mikešová Hana, Mokrá Denise, Najbr Filip, Najbr Pavel, Počtová Adéla, Šmídek Štěpán, Vašíček Martin, Veselý Josef

Kulisy: Konečný Lukáš, Mokrý Jan

Fotogalerie: Dívčí válka

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

2018: Polednice

V tomto roce byly sehrány jen dvě krátká představní. Klasická dramaticá báseň Polednice vs. moderní pojetí Po lednice nelez. Zkoušky byly asi dvě, z toho druhá hodinu před premiérou. Komorní počet ochotníků v tomto roce bude vynahrazen v dalším roce, kvalita improvizace zůstává.

Obsazení

Polednice: Denisa Karásková, Eva Karásková, Jaromír Kroupa, Antonín Radoš

Po lednici nelez: Eva Králová, Jaromír Kroupa, Kristina Luskačová, Antonín Radoš

Oživení tradice